29 Oct 2021

Allà

ALLÁ és una ficció feta realitat. És l'expansió d'un organisme més enllà dels seus propis límits. L'ésser en expansió és un ésser travessat, travessat per protons i electrons que un dia van canviar la seva manera d'estar al món. De cèl·lules mutades i mutants. Entre la vida i la mort. És la relació d'un cos amb éssers tecnològics. Un intent de treure els òrgans, de fer visible l'invisible. Obrir l'espectre del que és possible cap allò que se surt dels límits de la nostra concepció del món. Un espai on caben altres realitats. Una realitat del que és extraordinari. Tota l’estona sempre hi ha una cosa extraordinària esdevenint. ALLÁ és un horitzó on posar la mirada per poder trobar-nos.

Aquesta peça uneix dues línies d'investigació. D’una banda Invocaciones és una pràctica de moviment que treballa el cos com radar o sensor de matèries en l'espai i com el cos es deixa activar per aquestes 'presències'. De l’altra, Somien els cossos amb òrgans electromagnètics? és una instal·lació performativa construïda amb sensors de moviment que reflexiona sobre la relació entre el cos i els dispositius biomèdics electromagnètics implantats.

Ambdues tenen el seu origen en una experiència encarnada que ha fet del cos el meu propi laboratori. Un cos portador d'un DAI, un cos ressuscitat d'una mort sobtada, un cos travessat per descàrregues elèctriques. Un cos aterrat al planeta cel. Al planeta mar. Un cos llançat al no-res. Aquesta peça és una excusa o un manifest per donar lloc a algunes preguntes sobre el canvi de paradigma a nivell psicològic, somàtic i perceptiu que suposa experienciar la pròpia finitud, si és possible construir narratives dels cossos travessats que no corresponguin exclusivament al camp de la ficció i si l'escena és un lloc per aquestes altres realitats.

Aquesta proposta es presenta en un programa doble: Cantes de la Lamia de Blanca G.Terán + Allá d’Esther Rodríguez Barbero.

Fitxa artística

Creació, moviment, escriptura i disseny de l’espai: Esther Rodriguez-Barbero

Programació i arquitectura interior: Ivan Paz y Roger Pibernat (Colectivo Top Lab)

Assistència i assessorament tècnic: Miguel de las Heras (Laboratorio de Interactivos de Hangar)

Construcció i disseny estructura: Elia Bagó

Assistència so: José Velasco

Vídeo: Tristán Pérez-Martín

Acompanyament pensament i escriptura: Marta Echaves

Il·luminació: Víctor Colmenero

Converses i acompanyament intermitent: Elena Córdoba, Oscar Dasí, La Caldera, La Poderosa.

La instal·lació ha estat construïda al Laboratori d'Interactius d'Hangar i en col·laboració amb: Ivan Paz y Roger Pibernat (Colectivo Top Lab).

Beca de Producció-Investigació Ars Electrònica de l’Institut Ramon Llull, NewArtFoundation, UOC, La Caldera i Hangar.

Amb la col·laboració de: La Poderosa / Fabra i Coats, La Caldera, Los Barros, Centro Conde Duque

Agraïments: Marta, Paula, La Praga, CRUSH, Óscar, Cristina, Sarah, Lucía, Raquel, Iera, Equipo de Hangar, Elena, Los Barros, Mónica, Bea, Oihana, La Nave, Silvia, Nuria, Claire, Fran, Victor, Fer, Raquel, Lidia, Blanca.

ESTHER RODRÍGUEZ-BARBERO Coreògrafa, performer i arquitecta. Investiga a través de la pràctica artística. El seu treball es mou entre la coreografia, la pràctica escènica, el relat, la performance i l’arquitectura, emprant principis associats a aquestes disciplines per dissenyar pràctiques espacials i socials. Es forma en dansa contemporània paral·lelament als estudis d'arquitectura i posteriorment realitza un Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, UCLM i un postmaster en a.pass (estudis avançats de performance i escenografia) a Brussel·les. La seva investigació aborda les relacions entre cos, espai, i lloc des del ball i el moviment, partint de la curiositat cap a allò desconegut com a motor.

Més sobre Esther Rodríguez-Barbero a La Caldera

29 d'octubre, a les 20.30h.

Durada 50 min.

Preu: 15€ programa doble Cantes de la Lamia de Blanca G.Terán + Allá d’Esther Rodríguez Barbero.

Venta d'entradas online i diponibles a taquilla