27 oct 2022

Burbuja II

Obertura dels projectes en residència Una certa esplendor o Faustino's all star de Sergi Fäustino amb Carmelo Fernández i Soy un baile de Rosa Romero. 

Una certa esplendor. Obertura amb Carmelo Fernández i Sergi Fäustino

La proposta és obrir el treball que hem estat fent el Carmelo i jo durant les últimes dues setmanes. Compartirem el treball en brut, encara no hi ha res pensat per posar-ho sobre un escenari. Serà un anar passant per les idees i conceptes que han estat planejant per la sala 1, a on hem estat treballant.

Conceptes com:

CONTINUÏTAT I RESISTÈNCIA
EXERCICIS D’ATENCIÓ CAP AL MOVIMENT I LA QUIETUD
RITMES I AUTOMATISMES
PERMETRE LA ENERGIA AUTOMÀTICA
RELACIONS ENTRE OPOSATS A PARTIR DE LA DIFERÈNCIA
INTENCIÓ - DECISIÓ
CLAREDAT – PRECISIÓ
QUIETUD DINS DEL MOVIMENT
MOVIMENT QUE PARA
ESPAIS DEL COS QUE SUPORTEN EL MOVIMENT
OBRIR PREGUNTES A LA PERSONA QUE MIRA

El cos és el que pensa i el que articula el treball.

+

Soy un baile de Rosa Romero

En una realitat paral·lela, el cos podria no existir. Els pensadors s'han anat preguntant al llarg de les diferents èpoques, què és cos i què és ànima o esperit, i com podrien relacionar-se ambdues parts. En aquesta altra existència, el cos podria no tenir un paper principal a la pel·lícula; ser transcendit. La mecànica sistèmica actual capitalitza els cossos fins al punt que fa que l'única manera possible de contraatacar sigui destruir-los. Per això, caldria inventar noves alternatives de cos, noves caixes on tancar-lo i nous mètodes perquè segueixin sent ens vius i sensibles no materialitzats en la fisicitat. SOY UN BAILE és un simulacre d´un altre pla d´existència on els cossos poden ser sons, objectes, un record o un ball. Escollir ser un ball hauria de ser una forma digna de cos.

SERGI FÄUSTINO és un dels creadors imprescindibles de l’escena contemporània nacional des de l’estrena de 'Nutritivo' a 2002. La seva investigació sobre el cos, com a continent i reflex de la història personal, travessa de manera continuada el seu treball dels últims 12 anys amb una profunditat, compromís i coherència difícils de trobar al panorama actual i per això mateix, extremadament valuoses. El Sergi ha passat per moltes etapes com a creador, ha presentat la seva feina a "Radicals Lliure", a les programacions i projectes de La Porta Barcelona, al festival "Citemor" de Portugal, o al festival 'El lugar sin límites' del CDN. Com a creador ha anat evolucionant, aprofundint i clarificant les seves línies d’interès fins a arribar a una depuració que va molt més enllà de la forma o de l’estil, un posicionament ètic com a creador.

Més sobre Sergi Fäustino a La Caldera

ROSA ROMERO. Actriu i creadora gaditana llicenciada en art dramàtic (ESAD Màlaga, 2004 – 2008), en aquesta ciutat treballa en companyies joves com Bajotierra o La Mordiente amb què comparteix l'interès per la creació i l'experimentació escènica. Durant aquest període malagueny estudia regidoria al Centre de Formació Escènica d'Andalusia i col·labora en la creació del festival d'escena alternativa, El Quirófano. Després de passar per l'Escola d'Interpretació de William Layton (Madrid, 2013), torna a la ciutat natal, San Fernando, on crea i coordina Estrateria, un projecte associatiu i de mediació a través de les arts escènica. El 2014, inicia el camí cap a la creació personal posant l'atenció al cos, la recuperació del ball heretat i la comunicació bruta amb els espectadors. El 2018 estrena el seu primer solo, Aquesta no és la vida privada de Rosa Romero. El 2020, és seleccionada com a resident a La Caldera (Barcelona) amb DEBUT, peça que estrena el gener de 2021. Actualment està en procés de creació del seu tercer treball en solitari Sóc un ball que, després d'una mostra en procés al festival de Dansa Metropolitana de Barcelona, estrenarà el setembre del 2023 al festival Russafa escènica (València), triar ser un ball hauria de ser una forma digna d'existència. Actualment resideix a Sevilla on ha treballat en projectes com Pèl de trol amb Silvia Balvín, Estació espacial al costat d'Alberto Cortés i Álex Peña, produïda per Teatre de l'Abadia per al cicle Teatre confinat (2020) o La teoria de la pelvis, amb Alberto Cortés, estrenada en línia al FITT Noves dramaturgies (Tarragona).

Més sobre Rosa Romero a La Caldera

Dijous 27 d'octubre, a les 19h

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

Durada aproximada 35min + 35 min