2 des 2022

Canción para contradogma genético

Es diu que les cadenes d'ADN estan recorregudes per vibracions sonores gairebé inaudibles les quals, es diu, podrien obrir les cadenes i influir en el procés de replicació cel·lular.

Quins cants necessiten els citoplasmes per a una reproducció optimista?

Quins cants per a una reparació parcial de les violències heretades?

Ona Bros i Elena Córdoba tornen a dialogar al voltant d'altres formes possibles de transmissió. Aquest cop miraran la gola i les seves vibracions acompanyades de la violinista Luz Prado.

És el moment d'aixecar la veu.

* Imatge: espectrograma d'una veu humana dient "segle dinou". Font: wikipedia

ONA BROS. Artista visual, investigadora i criant. Ona Bros investiga a partir del que ha experimentat i des de la seva relacionalitat, amb una pràctica situada, un habitar queer i una sensibilitat transfeminista. Cossos i imatges són els eixos del seu treball, que interroga políticament com a catalitzadors de complexos semiòtic-tècnic-materials. A partir de la seva experiència gestacional, investiga els discursos al voltant de la genètica en els contextos dels biomercats reproductius per proposar altres imaginaris que ampliïn els possibles en la reproducció de la vida, els vincles de parentiu i les pràctiques del maternar. Treballa amb fotografia, vídeo, escriptura i les arts en viu. Ha estat involucrada en múltiples projectes col·lectius i és cofundadora d'alguns com Fuga o l'Institut d'Estudis del Porno (IEP).

Més sobre Ona Bros a La Caldera

 

ELENA CÓRDOBA (Madrid, 1961). La seva obra es construeix a partir de l'observació detallada del cos, l'eix i la matèria del seu treball. L'any 2008 inicia Anatomía poética, cicle de creació sobre l'interior del cos humà, que comprèn obres i estudis de diferents formats i que encara s'estén en el temps. S'interessa especialment en l'acte humà de ballar, la seva necessitat i la seva pervivència social, a ell li dedica el projecte de recerca col·lectiva Bailar ¿es eso lo que queréis?, que desenvolupa juntament amb Ana Buitrago i Jamie Conde Salazar. També participa al col·lectiu anatòmic Déjame entrar i del projecte ¿Bailamos? per a la creació de grups de ball. Actualment, Elena treballa entre el cos i la botànica en el marc de Ficciones Botánicas, un projecte d'estudi i ficció al voltant del món vegetal i les lleis coreogràfiques.

 

Més sobre Elena Córdoba a La Caldera

LUZ PRADO (Màlaga, 1985). És música, violinista i performer. Treballa en allò escènic des del so i creu en la creació col·laborativa. La seva pràctica parteix d'un diàleg constant amb el violí i la trobada amb persones que posen en valor l'ésser i l'estar a través del folklore, el diy, el moviment o el soroll. Creix amb músics centrats en la improvisació com Wade Matthews o Julián Sánchez; expandeix el sonor amb artistes com Violeta Niebla, Nilo Gallego, Elsa Paricio o Silvia Zayas, i comparteix processos amb ballarines com La Chachi, Elena Córdoba o Carlota Mantecón.

Més sobre Luz Prado a La Caldera

Divendres 2 de desembre, a les 18h

Entrada lliure amb reserva prèvia