12 maig 2024

Descomunal festa de dia

Tenim planasso de diumenge, una jornada festiva transgeneracional per ballar, menjar i gaudir de la música amb qui vulguis! Celebrarem allò descomunal, gran, petit, excepcional, comú, rar i quotidià, sabent que l'extraordinari és imaginar i celebrar juntes. 

11h - Diumenge Trencapistes #3 amb Roser López Espinosa + Dj João Lima

Una sessió fruitifestiva de dansa i música electrònica en família en totes les seves dimensions, de dues hores, amb una primera part de moviment guiat per una artista i una segona part amb DJ per moure'ns juntes i fer una bona sacsejada al diumenge.

13h - Concert amb Delickites + vermut

Com a protagonistes  trobem una secció de vents que et condueix per les millors melodies sobre un coixí rítmic d’estil jamaicà. El repertori repassa la història del jazz i va de les bandes sonores de Broadway de Cole Porter a la bossa nova d' Antonio Carlos Jobim. També interpretaran temes del seu nou àlbum,  5th Avenue, amb el que fan homenatge als seus referents musicals com Tommy McCook, The Skatalites, o New York Ska Jazz Ensemble.

14h - Dinar: paella de carn o paella de verdures

16h - Concert hipersensible touch•me•not amb Hara Alonso

Electrified by desire so that they touch not touching
Anne Carson, The bittersweet

touch-me-not sorgeix com una reflexió sobre la relació entre la pell i allò que l'envolta: una superfície, l'oceà, una flor seca. Experimentant el so com a matèria que impregna el cos com a pes i textura, la pell es converteix en un transductor. A través d'una experiència d'escolta profunda, Hara Alonso introdueix el públic en un collage d'enregistraments de camp, ASMR, piano i sintetitzadors nostálgics, oscil·lant entre una intimitat hipersensible i denses capes emocionals.

El públic ha de venir amb els auriculars i el telèfon mòbil amb lector de QR.

ROSER LÒPEZ ESPINOSA. El treball coreogràfic de Roser López Espinosa es basa en una forta fisicalitat, amb una gran passió per la precisió, la delicadesa, elements acrobàtics i el detall. La complicitat i el treball d'equip es donen la mà en un imaginari vital i ple de joc, de poètica refinada i un toc d'humor. 

Graduada en Dansa Contemporània a la MTD / Escola Superior d'Arts d'Amsterdam, el 2005 rep la beca danceWEB del festival ImpulsTanz de Viena i entrena amb l'ex-entrenador olímpic Jaume Miró. Balla a Holanda amb Katie Duck / Magpie Dance Music Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona treballa amb  Àngels Margarit Cia Mudances (Capricis, Flexelf, Kolbebasar i el solo de renom internacional Corol·la), Cesc Gelabert, Lipi Hernández, el director Iago Pericot i el cineasta Isaki Lacuesta, entre d'altres. 

El seu treball com a creadora li ha valgut el reconeixement amb diversos premis (per The lizard's skin, Còncau, Miniatura) i és regularment present a escenaris internacionals amb peces com Lowland, Novembre Hand to hand. Al 2017 crea la peça de gran format L'estol per a la Producció Nacional de Dansa, que és Nominada com a Millor Coreografia 2017 als XX Premis de la Crítica. Al 2019 estrena la peça de grup Trama al Mercat de les Flors, que és Premi Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica i és també és Nominada com a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca. Al 2020 col·labora per tercera vegada amb Skånes Dansteater (Suècia), amb l'estrena de Fine Lines per al programa de dansa inclusiva amb gira europea Europe Beyond Access. La peça Novembre és Nominada com a Millor Coreografia 2020 als XXVI Premis Butaca i ella és Nominada com a Millor Ballarina als mateixos premis.

És coreògrafa invitada per companyies internacionals com Skånes Dansteater (Suècia), Conny Jansen Danst (Holanda), Zagreb Dance Company (Croàcia), MiR Company (Alemanya), entre d'altres. I coreògrafa convidada pel projecte pedagògic TanzPakt Voorpormen Tanz An 2021 per a la creació i gira a les escoles a Alemanya. Col·labora també amb cies de circ com Circ Pànic i Compagnie XY(França). I és docent a centres de formació i festivals internacionals. 

És artista associada al centre de creació La Caldera a Barcelona iartista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

El seu treball coreogràfic s'ha programat a festivals de referència d'Europa i Amèrica Llatina, així com a Egipte, Canadà i Japó. 

Més sobre Roser López Espinosa a La Caldera

JOÃO LIMA (Brasil, 1980). Radicat a Barcelona, ​​actúa com a performer, coreògraf i educador. Va estudiar en el Curs de Formació d'Actors de la Fundació Joaquim Nabuco (1998/2000) i en el grau d'Arts Escèniques de la UFPE. Va participar en el Curs de Creació i Investigació Coreogràfica del Fórum Dança, a Lisboa (2006) i en la Formació ESSAIS en el CNDC d´Angers, França (2006/7). El 2002 va rebre el Premi al Millor Actor de l'Associació de Productors d'Arts Escèniques de Pernambuco.

Ha presentat en festivals i teatres al Brasil, Europa i Amèrica Llatina, obres de Shakespeare, Chekhov, Albee, Nelson Rodrigues i Brad Fraser, així com col·laboracions amb diversos artistes escènics: Marcela Levi, Vitor Roriz & Sofia Dias, Yara Novaes, Peter Michael Dietz, entre d'altres. Des del 2013 João també canta, compon i toca percussió a la banda Columna (Barcelona), havent publicat l'àlbum És un safari, el meu amor pel segell Hidden Tracks, al 2018.

Va fundar i va dirigir Articulações - Fòrum d'Arts Escèniques (Recife, 2009 i 2014) i va ensenyar en diverses organitzacions: Croada d'Acció Social, Penitenciària Bom Pastor (Recife), tragantDansa, Area Dansa, Mercat de les Flors i Institut Català de Teatre (Barcelona), etc. Entre 2019 i 2020 va participar de el projecte artístic-pedagògic EN RESIDÈNCIA. Graduat en filosofia per la Universitat de Barcelona, ​​va col·laborar amb les revistes Negratinta (ES), Yuca (ING), Continent (BR) i Interdanza (MEX).

Entre les seves creacions estan Azul como uma laranja (2009), O Outro do Outro (2010), Ilusionistas (Premi Klauss Vianna 2012), Morder la Lengua (Premi Klauss Vianna 2014) i, més recentment Vibrar el Tiempo (2018), peça realitzada en el marc de el projecte Tot Dansa / Tots Dansen. El 2020, Tot Dansa / Tots Dansen va ser reconegut per l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya com a Millor Projecte Pedagògic.

Més sobre João Lima a La Caldera

Delickites combina el gust gourmet del Jazz amb la força dels ritmes Jamaicans. És una banda instrumental d'ska jazz, formada per 8 músics, que va néixer el 2021. Aquest mateix any van publicar el seu primer 5th Round, el seu primer EP. Des d'aleshores han tocat a festivals com l'Escarxofa Jazz, el Stq Black o a la Saligarda. 

El 2023 van llançar l'àlbum 5th Avenue, amb el que fan homenatge als seus referents músicals com Tommy McCook, The Skatalites, o New York Ska Jazz Ensemble. Però també han fet una picada d'ullet a bandes sonores de la seva infància com Pokemon o 101 dàlamates. La presentació de l'àlbum va ser a la Sala Club de Paral·lel 62, on van fer sold out, i des d'aleshores els hem pogut veure tocant dins el cicle Barcelona Districte Cultural, i també a Sons de Ciutat.

Més sobre Delickites a La Caldera

Hara Alonso és pianista, compositora i artista sonora espanyola amb base a Estocolm. El seu procés compositiu es basa en l'experiència corporal, explorant pràctiques multisensorials, la memòria, l'espai i la imaginació com a instruments per a la creació sonora. La seva música s'ha presentat en multitud de festivals en forma d'ensemble, solista, instal·lació sonora i música electroacústica. Ha col·laborat extensament amb el món de la dansa, treballant, entre altres, amb els coreògrafs Pontus Pettersson, Oda Brekke, Martin Sonderkamp i Eleonora dall’Asta.

En els darrers anys ha ampliat les possibilitats tímbriques i interpretatives del piano a través de tècniques esteses, pràctiques somàtiques i signal processing. El seu univers sonor, descrit com 'gloomy bubbling electronic power ambient', navega entre paisatges granulars, ritmes minimalistes i capes hipnòtiques amb una forta presència microlírica.

Des del 2014, Hara dirigeix el projecte de composició participativa basada en notació expandida 'The City Composing' dut a terme a Tallinn, Estocolm, Lió, Hamburg, Brussel·les, Göteborg, Kaunas i Barcelona. Hara treballa com a investigadora en el projecte 'Body as Ears' a la Universitat de les Arts d'Estocolm. Ha impartit classes de composició, programació musical i improvisació al Royal College of Music (KMH) d'Estocolm ia l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) de Barcelona.

Més sobre Hara Alonso a La Caldera

Diumenge 12 de maig, a partir de les 11h

Entrades:

Adultes 5€

Infants gratuït

Dinar +5 € (adults i infants)