Festa Major Les Corts 2015
La Caldera se suma a la festa major de Les Corts amb les següents activitats:
Dissabte 3
11h Fragments de l'espectacle "Fuck in progress", dansa integrada de Jordi Cortés i Associació Kiakahart
El tema d’aquesta proposta de dansa és la por de mostrar-nos tal com som i la dificultat de treure’ns del damunt les capes amb les quals ens hem anat revestint i que prenen la forma de rutines, tics, pors i complexos. A l’espai tancat on transcorre Fuck-in-Progress s’hi troben persones que han viscut diferents experiències i que les compartiran a través de la dansa i la paraula. A partir d’aquí, es crearan jocs entre elles per tal de trencar els codis de moviment ja establerts i buscar una nova manera d’expressar-se i de relacionar-se amb els seus cossos. En parlen, amb paraules o moviments, davant d’un públic que és testimoni d’aquestes confessions i de l’alliberament d’uns cossos que troben en la dansa una via per expressar-se.
12h Vermut Ball amb Swinga't i música en directe amb Trio de Swing (Pol Prats saxo, Bernat Font piano i Queralt Camps contrabaix)
Dissabte 10
12h Assaig obert de Barris en dansa 2015
Barris en dansa és un projecte de dansa comunitària que consisteix en la realització d’un espectacle de dansa amb persones no professionals de diferents barris de Barcelona (Les Corts, La Teixonera i Bellvitge) als quals fem còmplices. Aquest espectacle es crea a partir del treball realitzat en els tallers de dansa que s’estan realitzant des del mes de setembre fins a desembre, i posterioment es presenta al Sat! Sant Andreu Teatre, als diferents barris on s’ha realitzat i al Mercat de les Flors.
12.30h Mostra del taller de Dansa urbana amb Aline Corrêa
Elclimamola organitza en col·laboració amb La Caldera una masterclass amb la brasilera Aline Corrêa, ex integrant de la Cia Membros.
18h Espectacle familiar Big Bounce de Big Bouncers
Big Bounce és una peça escènica centrada en el moviment i la paraula que gira entorn del concepte d’origen i que juga a desplegar possibles futurs, derivats d’un mateix origen.
Big Bounce proposa un viatge que qüestiona la temporalitat del fet escènic a partir de cossos que es transformen, es substitueixen i es complementen contínuament.
Big Bounce pren el nom de la teoria homònima que suggereix que podríem estar vivint en el primer de tots els universos però és igualment provable que estiguem vivint a l’univers dos mil milions (o en qualsevol d’una seqüència infinita d’universos).
Big Bouncers acaba de guanyar l'Apaludiment a la creació emergent, dels Premis Sebastià Gasch.Durada 40 minuts
Retroprojeccions des de les finestres de La Caldera a càrrec de Toni Mira
Totes les activitats són gratuïtes
Direcció i coordinació: Montse Colomer
Fuck in progress
Direcció: Jordi Cortés
Ajudant de direcció: Glòria José
Creació i performers: Mercedes Recacha, Annabel Castan, Míriam Aguilera, Joan Casaoliva, Jaume Girbau, Raül Perales, Glòria José i Jordi Cortés
Escenografia: María de Frutos
Disseny d’il·luminació: Llorenç Parra
Disseny de vestuari: Míriam Compte
Disseny de so: Jordi Agut
Caracterització: Txus González
Producció executiva: Raül Perales
Direcció de producció: Oriol Galgo
Ajudant de producció: Adrià Vargas
Fotografia: Jesús G. Pastor
Big Bounce de Big Bouncers
Creació i interpretació: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola
Col•laboració artística: Joao Lima, Federica Porello
Edició d’àudio: Pablo (Mo) Ramirez
Veu en off: Cristina Carrasco i Claudia Solwat
Disseny i tècnica de llums: Joana Serra
Vídeo i foto: Pablo (Mo) Ramirez, Tristán Pérez Martín, Alba Suñé
Agraïments: Joao Lima, Federica Porello, Iris Heitzinger, Pablo Mo Ramírez, Roger Llimós, Tristán Pérez Martín, Olga Tragant, Alba Suñé, Roger Puig, Andrea Acosta, Claudia Solwat, Cristina Carrasco, Velvet Sweatshop
La peça Big Bounce ha estat creada en residència als següents espais de creació:
tragantDansa 2013, La Caldera 2012-2013, La Visiva 2013 i Burdag Studio (Polonia) 2013
Amb la col•laboració de: Institut Ramón Llull, Osic i Antic Teatre
JORDI CORTÉS es forma com ballarí a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha col·laborat amb companyies com Mudances, Lanònima Imperial, Metrosm o Iago Pericot. Va viure 10 anys a Londres on treballà amb DV8 Physical Theater, Nigel Charcknock, Russell Maliphant… sempre combinant la tasca com a creador amb la d’investigador del moviment en totes les seves facetes, des de la diversitat funcional, sensorial, psíquica, sexual i intergeneracional. Actualment és el director artístic d’Alta Realitat, fundador de l’associació KIAKAHART, i del col·lectiu de dansa-teatre integrat Liant la Troca.
Més sobre Jordi Cortés a La CalderaBIG BOUNCERS està format per l’Anna Rubirola, la Cecilia Colacrai i la Mireia de Querol, que comencen a treballar conjuntament al maig de 2012. Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari i en companyia d’altres artistes, així com en la docència de la dansa. Fins al moment han estrenat les peces: Big Bounce (2013/Premi FAD 2015), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014), O.V.N.I. (2017), Acte Reflex (2018), Jungla (2018). Si estiguéssim soles a l’Univers, seria una gran pèrdua d’espai (2019), Un dia a la Jungla (curtmetratge – 2020). Al llarg d’aquests anys el Col·lectiu ha presentat les seves peces en diferents espais i festivals com: Teatre Mercat de les Flors, Festival Sâlmon, Festival El Més Petit de Tots, Fira de Tàrrega, Fundació La Pedrera, MACBA, Museu de la Ciència de Terrassa, Festival Sismògraf, Teatre Principal de Mallorca, Convent de les Arts d’Alcover, Antic Teatre, Festival GREC, La Caldera, El Graner, entre d’altres.
Més sobre BIG BOUNCERS a La CalderaTONI MIRA. Tres dècades de feina al capdavant de Nats Nus Dansa, la companyia que va fundar el 1987, han convertit Toni Mira en un dels ballarins i coreògrafs més destacats de l'escena catalana. Ho ha aconseguit gràcies a haver creat un llenguatge del moviment molt personal i dotat d'una forta relació tant amb l'espai com amb els elements escenogràfics; un vincle que, potser, és degut al fet que Mira va estudiar cinc anys de la carrera d'Arquitectura abans de convertir-se en professional de l'escena.
Des de Nats Nus, Toni Mira ha coreografiat tant per a la mirada dels infants (Momentari, Minimón, Caixes, Upps!!) com per a la dels adults, amb peces tan recordades com Strangers in the Night (1989), Bolero (1994) o Límit (2005). Els seus treballs amb Nats Nus li va reportar el Premi Nacional de Dansa el 2010; un any abans havia guanyat el Premi Ciutat de Barcelona per la feina pedagògica que va desenvolupar en algunes presons de la ciutat.
Més enllà de la seva companyia i dels seus espectacles en solitari, Mira també ha col·laborat en projectes aliens i ha creat el moviment de molts espectacles de l'escena barcelonina com Flor de nit, de Dagoll Dagom, o Fang i setge, sobre el 1714.
Més sobre Toni Mira a La Caldera