20 abr - 2 jun 2020

Ficciones Botánicas

Un calendari imaginat per un temps vegetal

Cada dia ens vam reunir al voltant d'una flor silvestre i fem una miniatura de vídeo a partir d'ella. Som David Benito, Elena Córdoba i Luz Prado. Ficcions botàniques és un projecte d'estudi i ficció al voltant de el món vegetal i les seves lleis coreogràfiques. 

'Hace unos meses nos llegó una invitación de La caldera para colaborar en su 25 aniversario. Un mes dedicado a la reflexión y la práctica en torno la idea del tiempo. Nos pareció precioso celebrar el tiempo pasado de esa manera, comprendiendo el suceso, sin la melancolía que inevitablemente acarrea el paso del tiempo. Tanto se ha hecho en estos años en esos espacio que parece imposible encontrar un resumen.

Así es que nos sumamos a esta celebración proponiéndole a la Caldera la construcción de un calendario floral. Propusimos colarnos cada día en la caldera con un micro video que recogiera lo que sucedía y nos sucedía aquí en la rivera del Guadarrama en Madrid. La propuesta fue bienvenida.

El tiempo se nos ha impuesto de una manera diferente a como imaginábamos, queda lejos de la posibilidad de una celebración. Con el cuerpo y el espacio lleno de normas e inhibiciones nos queda el tiempo como práctica. David Benito, Luz Prado y yo nos decidimos a poner en pie este calendario, sin demora, como una manera de hablar entre nosotras, de poner los ojos en algo juntas.

El principio es sencillo miramos cada día una flor silvestre al microscopio. Cada día hacemos una miniatura en vídeo. David hace la edición, Luz el sonido y yo el microscopio. Así se va construyendo un pequeño calendario que en este momento, acompañados por La Caldera, nos proponemos compartir.'

Elena Córdoba

29 abril 2020

 

 

ELENA CÓRDOBA (Madrid, 1961). La seva obra es construeix a partir de l'observació detallada del cos, l'eix i la matèria del seu treball. L'any 2008 inicia Anatomía poética, cicle de creació sobre l'interior del cos humà, que comprèn obres i estudis de diferents formats i que encara s'estén en el temps. S'interessa especialment en l'acte humà de ballar, la seva necessitat i la seva pervivència social, a ell li dedica el projecte de recerca col·lectiva Bailar ¿es eso lo que queréis?, que desenvolupa juntament amb Ana Buitrago i Jamie Conde Salazar. També participa al col·lectiu anatòmic Déjame entrar i del projecte ¿Bailamos? per a la creació de grups de ball. Actualment, Elena treballa entre el cos i la botànica en el marc de Ficciones Botánicas, un projecte d'estudi i ficció al voltant del món vegetal i les lleis coreogràfiques.

 

Més sobre Elena Córdoba a La Caldera

LUZ PRADO (Màlaga, 1985). És música, violinista i performer. Treballa en allò escènic des del so i creu en la creació col·laborativa. La seva pràctica parteix d'un diàleg constant amb el violí i la trobada amb persones que posen en valor l'ésser i l'estar a través del folklore, el diy, el moviment o el soroll. Creix amb músics centrats en la improvisació com Wade Matthews o Julián Sánchez; expandeix el sonor amb artistes com Violeta Niebla, Nilo Gallego, Elsa Paricio o Silvia Zayas, i comparteix processos amb ballarines com La Chachi, Elena Córdoba o Carlota Mantecón.

Més sobre Luz Prado a La Caldera

Aquest projecte va florir cada dia durant més d'un mes, del 30 d'abril al 2 de juny.