Interferencias. Espacios en construcción
Interferències. Espais en construcció
Una invitació a ficcionar i rememorar juntes a partir de l'espai on ens trobem
En aquesta estona que passarem juntes us convidem a recórrer i redescobrir amb nosaltres l'edifici de La Caldera; observar, llegir rastres i empremtes, alterar i transformar amb el nostre imaginari i memòria aquests espais. En aquest lloc durant aquests anys, des que va deixar de ser cinema i va passar a ser un lloc on es mouen els cossos, han passat moltes coses. També hi ha alguns racons secrets, hi ha portes que donaran a altres universos, hi ha forats microcòsmics on habiten éssers diminuts que tenen una saviesa infinita. Si enganxeu l'orella a un d'ells us revelaran de quines maneres aquests espais no han estat mai usats i com és possible transformar els nostres cossos en altres elements. A mesura que avancem el lloc s'anirà poblant d'aquests elements una mica estranys fins arribar a preguntar-nos quin era aquell lloc que anomenaven La Caldera i qui eren aquells éssers que hi habitaven?
ESTHER RODRÍGUEZ-BARBERO Coreògrafa, performer i arquitecta. Investiga a través de la pràctica artística. El seu treball es mou entre la coreografia, la pràctica escènica, el relat, la performance i l’arquitectura, emprant principis associats a aquestes disciplines per dissenyar pràctiques espacials i socials. Es forma en dansa contemporània paral·lelament als estudis d'arquitectura i posteriorment realitza un Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, UCLM i un postmaster en a.pass (estudis avançats de performance i escenografia) a Brussel·les. La seva investigació aborda les relacions entre cos, espai, i lloc des del ball i el moviment, partint de la curiositat cap a allò desconegut com a motor.
Més sobre Esther Rodríguez-Barbero a La CalderaANA BUITRAGO en aquests moments els seus interessos se centren en els desplaçaments que el cos i l'acció poden posar en joc en relació amb la percepció per des d'aquí mobilitzar els nostres imaginaris coreogràfics i polítics cap a altres relacions i concepcions del món. És ballant i realitza les seves pròpies coreografies i intervencions tant en solitari com en col·laboració amb altres artistes. Al llarg dels anys ha desenvolupat una tasca docent i de recerca variada en laboratoris de dansa i moviment. Va ser codirectora d'Estudio 3, cofundadora d'UVI-La inesperada i va col·laborar en la coordinació de Desviaciones a Madrid; posteriorment ha estat membre de la Comunitat Pradillo, del col·lectiu misión Divina i de La Porta BCN. Té una àmplia trajectòria com a programadora i en processos d'acompanyament de diversos artistes i contextos de trobada o intercanvi de pràctiques artístiques.
Llicenciada en filologia anglesa per la UCM (Madrid), a Dance Performance per la SNDO (Universitat de les arts d'Amsterdam) ia Qi Gong per l'escola Serrato (Madrid-Granada). Al llarg dels últims anys coordino juntament amb Elena Córdoba i Jaime Conde-Salazar les trobades i accions de Ballar, és això el que voleu? i ha acompanyat les trobades entre creadors Brut Nature a La caldera (Barcelona), Dantzan Bilaka (País Basc) i Sólo a Pradillo (Madrid). També ha col·laborat en els processos de creació i investigació d'Ion Munduate Goldberg Versions, Cia Baal-Carolina Carrasco Ginoide i Quim Bigas Desplaçament Variable.
Més sobre Ana Buitrago a La CalderaDimarts 27 de setembre, a les 19h
Gratuït amb reserva prèvia (aforament limitat)
Durada 2 hores aproximadament
No cal experiència prèvia en dansa