16 jul 2020

Muntanyes en resistència

Activitat paral·lela

Screening del vídeo Danses Climàtiques i conversa virtual/presencial amb Victòria Uranga, Cecilia Vallejos i Amanda Piña

La conversa proposa relacions de cura entre cossos humans, muntanyes i glaceres, explorant les possibilitats de diàleg entre pràctiques artístiques, activistes i acadèmiques, per mobilitzar preguntes sobre vida-habilitat futura, en un context neo-extractivista i de canvi climàtic.

Aquesta activitat es proposa en complement de la preestrena de Climatic Danses d'Amanda Piña dins el Festival Grec'20

AMANDA PIÑA és artista i gestora cultural mexicana-xilena que resideix a Austria. La seva obra tracta de la descolonització de l'art, centrada en el poder polític i social del moviment. Les seves obres són rituals contemporanis de desmantellament temporal de les separacions ideològiques entre allò modern i tradicional, l’ésser humà, l’animal i el vegetal, la natura i la cultura. Amanda Piña està interessada en fer art més enllà de la idea d’un producte i en desenvolupar nous marcs de creació d’experiències sensuals.

Més sobre Amanda Piña a La Caldera

 

Cecilia Vallejos ha orientat la seva pràctica cap a la dramatúrgia de textos basats en narracions testimonials. L'any 2011, va començar a col·laborar amb les treballadores domèstiques i els artistes de la Unió Holandesa de Netejadors en la producció de projectes conjunts, en particular vídeos i publicacions com a part de la lluita contínua de el grup per la legalització del seu treball. Aquesta associació única entre artistes i no artistes, en combinació amb les tàctiques de visualització per arribar i treballar per a un públic diferent, va situar les seves habilitats i procediments d'investigació de nou. El 2015, va obtenir un segon títol acadèmic a la Universitat d'Amsterdam, sobre el tema de la comprensió conceptual de les pràctiques artístiques connectades a contextos específics.

Més sobre Cecilia Vallejos a La Caldera

Victòria Uranga és periodista activa en la justícia ambiental i de gènere, va dirigir la càtedra UNESCO, Comunicació i mitjans per a la participació ciutadana. És membre actiu de diferents associacions que treballen en la protecció de la natura no humana, les muntanyes, les glaceres, i els drets de l'aigua per a consum humà a Xile.

Més sobre Victoria Uranga a La Caldera

dijous 16 de juliol, a les 19h

Activitat gratuïta, presencial i en línea, amb reserva prèvia a info@lacaldera.info