Portes secretes

“Portes Secretes” és un projecte per incorporar les arts escèniques contemporànies amb la dansa com a motor a l‘espai urbà. Es proposa a diversos creadors realitzar peces curtes o intervencions adaptades, per a un espai específic, partint d' una pauta comuna per a tots. Aquestes pautes poden ser la música, un objecte o un tema a desenvolupar o interpretar. L’objectiu és posar en valor la diversitat de mirades sobre la mateixa realitat, tant dels creadors com dels espectadors.
“Portes secretes” proposa un recorregut per espais tant emblemàtics de Les Corts com la plaça de La Concòrdia, el carrer d'Anglesola i el pati de Can Deu amb les actuacions de la companyia Brodas Bros, I. Boza/ SenZa TemPo i cia. Sol Picó i amb la conducció d’Anna Romaní. Totes aquestes propostes artístiques tindran una pauta comuna, la música popular de “La dansa de Castellterçol”, la qual serà reinterpretada per cadascuna de les companyies.
Actuacions del recorregut de Portes secretes:
Brodas Bros "Hip hop dansa de carrer" a la plaça de La Concòrdia
Un dels objectius més clar de Brodas és la transmissió correcta i original de les danses urbanes. És per aquest motiu que hem viatjat al voltant del món buscant els orígens i els creadors dels estils com el Popping, el Locking, el b-Boying, el Krumping...per a asimilar-los de la millor manera possible i poder transmetre’ls correctament. Hip Hop, dansa de carrer, és un espectacle lúdic i dinàmic que narra la història i l’evolució del hip-hop com a cultura, posant l’accent sobretot en la dansa. Mitjançant explicacions, coreografies i gags humorístics, els diferents ballarins mostren les diferències entre estils com el popping, el locking, el freestyle yiel bboying (breakdance).
Aquest espectacle per a tots els públics s’adapta a tot tipus d’escenaris ja siguin a l’aire lliure o en sala o teatre convencionals i transmet molta energia i ganes de ballar.
Còregrafs i ballarins: Pol Fruitós i Lluc Fruitós
I.Boza/SenZa TemPo "La rosa en la pared" al carrer d'Anglesola
Al carrer d’Anglesola, davant de l’únic mur que queda de l’antiga fàbrica Cristalerias Planell dos músics i dos ballarines es troben.
El seu objectiu, tocar amb els dits la poesia.
"La rosa es sin porqué
florece porque florece
No presta atención a símisma
No desea que la miren"
Angelus Silesius
cia. Sol Picó "Spanish omelette" al pati de Can Deu
Sol Picó, amb un ballarí, una percussionista i una violinista, recupera l’essència de les seves primeres peces de carrer, prenent contacte directe amb el públic i mostrant la seva part més salvatge i més vulnerable a la vegada.
Una peça impactant sobre l’antagonisme entre l’afecció com addicció i la intrascendència de les coses, amb el llenguatge propi de Sol Picó i les seves eines fonamentals: la ironia i la transgressió.
De l’abstracció d’un espai diàfan ens traslladem a la quotidianitat d’una cuina animada, on es comptarà amb la participació del públic.
Portes secretes és un projecte d’intervencions artístiques urbanes de la cia. I.Boza/SenZa TemPo en col·laboració de La Caldera i del Districte de Les Corts.
La rosa en la pared
Direcció: Inés Boza
Composició musical: Sergi Blanch
Creació i interpretació: Sarah Anglada, Inés Boza i Sergi Blanch
Amb la col·laboració al contrabaix de Pau Riedeberger
So: Oscar Villar
Vestuari i espai escènic: SenZa TemPo
Gestió: Nuria Martí
Fotografía i vídeo: Alfred Mauve
Espai d’assaig: Centre Cívic del Besòs
Agraïments a Ramón Baeza de Increpación dansa i a l'equip de Fabra i Coats
Spanish omelette
Direcció, Coreògrafa : Sol Picó
INÉS BOZA. Direcció i coreografia de projectes escènics i comunitaris. Co-fundadora i directora de la companyia de DansaTeatre SenZaTemPo, projecte escènic pioner del teatre - dansa català (1991/2017). Té una extensa trajectòria dirigint i escrivint espectacles de creació, en coproducció amb teatres i/o Festivals internacionals. Resident i sòcia fundadora de La Caldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona, fundada el 1995 i Premi Nacional de dansa de Catalunya 2006. En aquests últims anys ha desenvolupat una tasca pedagògica i de creació comunitària amb gent de tota condició i edat.
Més sobre Inés Boza a La Caldera