¿Sabemos aterrizar?
Projecció en streaming de la pel·lícula Campos eventuales (3 simuladores y 5 vuelos) de Francisco Ruiz de Infante + Conversa
Peter Pan, a la novel·la de J.M. Barrie, ens va ensenyar que per poder volar només cal pensar en coses meravelloses. Alguns saben (sabem?) que fa temps vam aprendre a volar i que ara volem molt ràpid. Però en aquest món que ens toca viure, el que se'ns ha oblidat -o potser mai vam aprendre- és com aterrar. En el món de Nens Perduts que proposa la pel·lícula, un "camp eventual" és un lloc possible per a l'aterratge forçós. Dividida en una sèrie de "vols" i "simuladors de vol", l'obra ens parla d'una societat (la nostra) que llançada a velocitats exponencials no té cap idea d'on aterrar, o de si realment vol fer-ho. La idea de viatge iniciàtic no és aliena al projecte. El vol va començar fa temps i per gaudir-lo, haurem de deixar-nos portar per les corrents. Sí, fa mesos havíem parlat d'un projecte al voltant del temps. Els temps.
En la meva ultima pel·lícula "Camps Eventuals" anava a ser mostrada amb prolongacions performatives i la complicitat coreogràfica d'Olga Mesa en aquestes sales de cinema de Barcelona que fan olor de suors: les vostres. Estàvem pensat en una "première mondiale", com diuen els afrancesats (que sóc jo també) dins el programa de celebració del vostre aniversari. Però una bestiola ja molt famosa va impedir tot moviment en aquest sentit i ara hem pensat que era el moment de compartir la part fílmica i generar un moment d'intercanvis.
Dins de Cosas que se iban ha hacer, que se hacen y se harán… pero de « otra manera » Visionat dels treballs videogràfics d'Olga Mesa i Francisco Ruiz de Infante.
La projecció i xerrada es podrà seguir en directa al nostre canal Youtube.
FRANCISCO RUIZ DE INFANTE és un artista "fora de format" d'una generació marcada per l'encontre amb les màquines audiovisuals, el seu treball participa de les arts plàstiques, literatura, música, vídeo i en els últims anys, troba la seva forma principalment en recorreguts per instal·lacions. Ha realizat important projectes plàstics, fílmics i performatius per a institucions museístiques de tota Europa i Amèrica (Museu de l'Art Modern de la ciutat de París, MNCA Reina Sofía en Madrid, Guggenheim de Bilbao, Lloc de la Biennal de Santa F ...) En el camp de les arts escèniques, col·labora amb el coreògraf Loïc Touzé i el compositor Christian Sebille. Des del 2010, ha estat treballant amb Olga Mesa, especialment en el projecte temàtic Carmen // Shakespeare, i continua desenvolupant el cicle de creació BlueSky.
Més sobre Francisco Ruiz de Infante a La Calderadijous 1 d'octubre, a les 16h