Grec '15 - La mesura del desordre

Aula abierta en la que podréis ver un pequeño extracto del trabajo que presentaran Thomas Hauert / Group La Bolsa los próximos 14 y 15 de julio en el Teatro Lliure dentro de la programación del Grec Festival de Barcelona
El lenguaje coreográfico de Thomas Hauert (quién presentó la pieza From B to B con Àngels Margarit en el Grec 2011) podría ser visto como una extensión de la tradición de la danza abstracta. Su escritura altamente polifónica queda plasmada en el escenario en su sentido más completo por medio de la improvisación. El Group La Bolsa se ha formado a partir de un interés común por el movimiento basado en partituras que crean marcos concretos y elaborados, al mismo tiempo que dan espacio a las capacidades del intérprete de utilizar su intuición creativa en los encuentros con el público. La mesura del desordre es una pieza que pone en escena un organismo complejo, que se reorganiza y reinventa constantemente, nutriéndose de las iniciativas individuales y de los diferentes grados de afectación mutua.
Una coproducción del Grec 2015 Festival de Barcelona, Charleroi Danses y Les Brigittines.
Con el apoyo de la Generalitat de Catalunya, Wallonie-Bruxelles y el Cantón de Soleura (Suiza).
La colaboración de L'Animal a l'Esquena L'Estruch - Ayuntamiento de Sabadell, La Caldera Arts en Moviment, el Graner - Centro de Creación, y Fabra i Coats - Fábrica de Creación.
Concepción y creación Thomas Hauert, Cecilia Colacrai, Mireia de Querol, Natalia Jiménez, Iris Heitzinger, Xavi Moreno, Federica Porello, Anna Rubirola
Dirección Thomas Hauert, Group La Bolsa
Intérpretes Cecilia Colacrai, Mireia de Querol, Natalia Jiménez, Iris Heitzinger, Xavi Moreno, Federica Porello, Anna Rubirola
Escenografía Bert Van Dijck
Diseño de iluminación Bert Van Dijck
Producción Anna Bohigas (Barcelona) i Zoo / Thomas Hauert Cia. (Brussel·les)
Fotografía Benjamin Sommabère
THOMAS HAUERT. Després de formar-se a l'acadèmia a Rotterdam, el ballarí i coreògraf suís Thomas Hauert es va mudar a Brussel·les el 1991 per treballar en la companyia d'Anne Teresa De Keersmaeker Rosas. Després va col·laborar amb Gonnie Heggen, David Zambrano i Pierre Droulers. Després de la creació de el solo Hobokendans (1997), va fundar la seva companyia ZOO a través de la qual va iniciar Cows in Space (1998), una peça per a cinc ballarins que, en conseqüència, va rebre dos premis en les Rencontres chorégraphiques de la Seine-Saint- Denis. "Una primera coreografia, oferta amb tota calma, i ja estic sota el seu encanteri. (...) Amb Cows in Space, Thomas Hauert i la seva nova companyia ZOO han demostrat (...) que la dansa abstracta pot ser una celebració meravellosa i pot transmetre emocions formidables ". (Le Temps, 1998)
Des de llavors, Thomas Hauert ha creat al voltant de 20 peces amb ZOO, entre elles Jetzt (2000), Do You Believe in Gravity? Do You Trust the Pilot? (2001), Verosimile (2002), modify (2004,), Walking Oscar (2006), Accords (2008), You Have Changed (2010), From B to B (un duo en col·laboració amb la coreògrafa catalana Àngels Margarit, 2011 ), like me more like me (un duo en col·laboració amb l'artista nord-americà Scott Heron) i The Measure of Disorder amb set creadors de Barcelona el 2015. El 2012, també va crear el solo per a públics joves Danse étoffée sud musique déguisée sobre música de John Cage interpretada en viu. MONO, una creació grupal per a 8 ballarins i 1, es va estrenar el novembre de 2013. (sweet) (bitter) el solo de Thomas Hauert en 2015 ballarins, inaudible el 2016 i la seva última creació grupal per a vuit ballarins How to proceed, es va estrenar al febrer de 2018.
More about Thomas Hauert at La CalderaGROUP LABOLSA. Cecilia Colacrai, Iris Heitzinger, Anna Rubirola, Xavi Moreno, Federica Porello i Natalia Jiménez s’han reunit en diversos tallers i projectes. En aquestes trobades van poder identificar interessos comuns pel que fa al moviment, la investigació i el desenvolupament de llenguatges performatius. El que els uneix és una investigació del moviment basada en partitures que creen fotogrames concrets i elaborats alhora que donen pas a la capacitat de l'intèrpret d'aplicar la seva intuïció creativa quan es troba amb el públic a l'escenari.
La primera trobada organitzada per LaBolsa va ser amb el coreògraf Thomas Hauert, amb qui no només van poder aprendre i practicar eines que ell i la seva companyia han desenvolupat, sinó que també les van utilitzar per iniciar el procés creatiu de la peça "La mesura del desordre" (La Measure of Disorder, 2015), investigant amb ell el seu potencial com a composició en escena. Tenint en compte la riquesa d’aquesta experiència, LaBolsa ara proposa una nova trobada, aquesta vegada amb María Muñoz i Pep Ramis de la companyia Mal Pelo, per començar a treballar en la seva nova peça col·lectiva.
Mal Pelo és un dels fanals de l’escenari català contemporani, per l’artesania de la seva interpretació i l’univers poètic singular que conté la seva obra. L’objectiu d’aquest laboratori és treure a la superfície la feina laboriosa de l’intèrpret i el desenvolupament d’eines que li permetin entrar a un món artístic diferent.
More about Group LaBolsa at La Caldera