Descomunal festa de dia 2021
Trobar-nos, ajuntar-nos, engrescar-nos, despistar-nos, nodrir-nos, sentir-nos, pensar-nos, calmar-nos, embrutar-nos, suar-nos, respirar-nos, somiar-nos, festejar-nos, afectar-nos, ballar-nos…
Us convidem a passar un dia (des)comunal a La Caldera. Un temps i un espai per compartir i celebrar estar juntes. Podreu participar en la construcció de la vostra ciutat ideal, gaudirem d’una sessió de música especialment pensada per fer vibrar els nostres cossos junts, cuinarem el menjar amb ingredients que haurem portat i descansarem veient una pel·lícula somiada.
Amb la col·laboració de La città infinita, àpat col·lectiu a càrrec de Nyam Nyam, dinamització a càrrec de Quim Bigas i DJ Amarantis; i projecció de la pel·lícula In Praise of Nothing de Boris Miti.
Entrada lliure amb reserva prèvia aquí (activitat adequada per a públic familiar).
Important: portar roba i calçat còmodes + un ingredient vegetarià per a posar a l'olla.
Podeu portar arròs, verdures, pasta o diferents tipus de cereals, llegums, etc.
La città infinita
Com vols que sigui la teva ciutat?A través de la performance lúdica, participativa i sostenible de La città infinita, petits i grans construïrem conjuntament per aconseguir una nova idea de ciutat. La città infinita és un joc constructiu amb materials industrials reciclats, principalmente de fusta. La performance proposa un espai de joc obert a tothom amb l'objectiu de jugar en família, redescobrint el valor de compartir, crear, somiar plegats noves possibilitats per al nostre entorn. Amb l'ajut de la imaginació la ciutat creixerà a poc a poc donant vida a una instal·lació artística col·lectiva única.
Edat a partir dels 4 anys.
Horari sessions de joc a les 11h i 12h. A la tarda l’espai de la ciutat quedarà obert i seguirà el joc de forma fluida, sense torns. Durada 60 minuts / sessió.
Nyam Nyam
Són Ariadna Rodríguez i Iñaki Alvarez, busquen promoure la creació, la reflexió, l’intercanvi de coneixement i la cultura creant estratègies de participació i interacció per a respondre a la necessitat de generar diàleg. Utilitzen dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per a plantejar accions col.lectives que creïn relacions horitzontals i ens situïn a tots en un mateix pla d’acció. Fomenten la relació entre les diverses formes d’Art i el menjar com a element vehicular per a crear situacions que ajudin a dinamitzar i crear noves maneres de relació i contacte entre el teixit social. D’aquesta manera pretenen aprendre noves dinàmiques i crear sinergies que poden re-activar o re-pensar la nostra manera de viure, crear i menjar.
Quim Bigas
Obsessionat amb la coreografia, la dramatúrgia i els processos informatius, el seu interès en la creació escènica està centrat en la performativitat i lo performatiu, la ramificació d’una mateixa idea o les trobades creatives, així com en la investigació de moviment, les interaccions i els procediments informatius que es generen. Combina el seu propi treball amb col·laboracions artístiques, tant com a creador com a intèrpret. Normalment treballa en connexions entre la teoria i la pràctica, amb l’objectiu de qüestionar i redefinir idees relacionables amb representació/actuació, la constitució del procés creatiu o els protocols de l’espai escènic.
DJ Amarantis
Amaranta Velarde és coreògrafa, ballarina, dj opaco, dj amix o velarde. Amarantis es mescla amb altres persones que treballen en el camp de les arts escèniques des de diferents prismes. Això alimenta i manté viu el caràcter immutable del seu ésser, que es reflecteix en les seves sessions de dj eclèctiques. Per aquesta ocasió, es farà una sessió que mantingui viu l'esperit del ball.
In Praise of Nothing de Boris Miti
Ens trobem davant d’una paràbola satírica i gens convencional sobre No-res, en què No-res, cansat de ser un incomprès, fuig de casa i es posa a revelar els seus pensaments sobre gairebé tot, incloses vida i mort, amor i política. Amb sentit de l’humor i de l’autoreflexió, aquest film ens desafia a replantejar-nos la importància de la vida. In Praise of Nothing està documentada a partir de 20.000 pàgines de la bibliografia més eclèctica, i la van filmar al llarg de vuit anys 62 directors de fotografia a 70 països. Està narrada en vers per Iggy Pop, i musicada pels mestres del cabaret Pascal Comelade i The Tiger Lillies.
Boris Miti (Sèrbia, 1977) va viure en alguns continents, va treballar uns anys als mitjans més prestigiosos del món, va comprendre unes quantes coses i va dedicar la resta de la seva vida a la criança creativa, al futbol creatiu i als docuementals creatius, com ara Pretty Dyana (2003), Unmik Titanik (2004) i Goodbye, How are you? (2009).
AMARANTA VELARDE treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina, coreògrafa i pedagoga. Es gradua en CODARTS (Universitat de Dansa de Rotterdam) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad entre d'altres creadors. Després de la seva activitat professional a Holanda es muda al 2011 a Barcelona on inicia les seves pròpies peces coreogràfiques: El Natural, Cap a una estètica de la bona voluntat, Mix-a-scene i Aparicions Sonores. A part de realitzar els seus projectes treballa amb creadors com Cris Blanco, el Comte de Torrefiel i Ona Maciejewska, ha format part del col·lectiu Artas de La Poderosa (2013-2016) i imparteix classes a l'Institut de Teatre.
Amaranta es presenta també com a DJ Amarantis: dj opac, dj amix o Velarde.
QUIM BIGAS BASSART va néixer a Malgrat de Mar i viu entre Barcelona i Copenhaguen. Artista que treballa dins dels camps de la coreografia, la dramatúrgia i els procediments informacionals. Es dedica a projectes que volen desplegar un sentit del lloc mitjançant el dispositiu de la dansa i la coreografia. El treball artístic que ha estat realitzant durant els darrers anys, ja sigui dins d’un marc d’investigació o amb formats més pensats com a producte, utilitza diferents elements o constitucions de l’esdeveniment per contribuir i concebre trobades.
Sovint en els seus treballs utilitza procediments documentals per tal de desplegar una possibilitat coreogràfica que obre perspectives de temps continuades. Sovint es preocupa sobre com obrir modes d’ésser a través de l’apropament a la conjunció entre memòria, experiència subjectiva i absència. A més, també està compromés al paper del cos com una entitat somàtica que manté les seves preguntes i preocupacions sobre les perspectives d’allò real.
Des del 2018, és professor associat en coreografia a Den Danske Scenekunstskolen a Copenhaguen. Entre el 2018 i el 2021 forma part del projecte de la UE Dancing Museums, en col·laboració amb la Fundació Mirò (Barcelona) i el Mercat de les Flors (Barcelona). Entre el 2018 i el 2020 forma part del projecte de la UE More Than This, en col·laboració amb la Universitat Carlos III (Madrid) i Mateo Feijóo-Naves Matadero (Madrid). Durant el 2019, Quim ha estrenat DV (Desplaçament Variable) al Mercat de les Flors a més d’haver participat en una sèrie de conferències perfomatives al voltant d’arxius a DV (Desplega Visions). També segueix girant amb els seus anteriors treballs MOLAR, APPRAISERS i LA LLISTA
Més sobre Quim Bigas a La CalderaNYAM NYAM són Ariadna Rodriguez i Iñaki Alvarez. Unint les seves formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció i l'intercanvi de coneixement a través d'estratègies d'interacció en cada context (g)local en el qual treballen. En aquesta cruïlla entre arts en viu, pensament crític i pedagogies, el treball de nyamnyam es mou entre la creació de projectes i la curadoria entesa com a espai transdisciplinar de relació i disrupció; així organismes (humans i no humans), sistemes, ambients i contextos interaccionen a través de l’acompanyament de nyamnyam, friccionant amb la visió estandarditzada de la mercantilització de la cultura. Han desenvolupat les seves pràctiques en diversitat de contextos i geografies, i al 2020 han obert les portes del Mas nyamnyam, espai de creació, acció i pensament ubicat a Mieres, Girona.
Més sobre nyam nyam a La Caldera
BORIS MITI (Sèrbia, 1977) va viure en alguns continents, va treballar uns anys als mitjans més prestigiosos del món, va comprendre unes quantes coses i va dedicar la resta de la seva vida a la criança creativa, al futbol creatiu i als docuementals creatius, com ara Pretty Dyana (2003), Unmik Titanik (2004) i Goodbye, How are you? (2009).
Més sobre Boris Miti a La Caldera
diumenge 19 de maig, d'11h a 18h